_
جت گروتینگ
تزریق جت روشی برای تثبیت خاک است که شامل تزریق یک سیال تثبیت کننده به زیر خاک تحت فشار بالا و با سرعت بالا است. فرآیند تزریق شامل مقدار مشخصی از آماده سازی محل و همچنین تجهیزات تزریق است.
تثبیت خاک با تزریق جت به دلیل سخت شدن سیال دوغاب شده در خاک رخ می دهد. این بدنههای سخت شده مانند ستونهای سیمانی شکل میگیرند که بنا به نیاز به تعداد زیادی تزریق میشوند و در نتیجه خاک را تثبیت میکنند.
این ستون ها به عنوان ستون های جت یا ستون های جت گروت نامیده می شوند.
روش های جت گروتینگ:
اکنون بر اساس اینکه چه سیستم سیالی برای فرآیند تزریق استفاده می شود، روش تزریق جت متفاوت است. عمدتاً تکنیک های موجود در سه روش اصلی تزریق جت گروه بندی می شوند:
1- روش تک سیاله
در این سیستم ، دوغاب سیمان از طریق یک یا چند نازل به زمین تزریق می شود. در اینجا قالب گیری مجدد خاک و سیمان کاری بعدی توسط همین سیال انجام می شود. عملکردهای حذف ضایعات اضافی و عمل اتصال همه توسط یک سیال انجام می شود.
این سیستم دارای محدودیت از دست دادن مقدار زیادی انرژی جنبشی است. این به دلیل وجود اصطکاک زیاد است که مدیریت آن با یک سیال به تنهایی دشوار است.
2- روش دو سیاله
در این سیستم، انباشتگی و سیمان شدن خاک توسط یک سیال منفرد یعنی دوغاب آب سیمان انجام می شود، اما تفاوت این است که جت گروت به ناحیه ای از هوا فرستاده می شود که اثربخشی کاهش اتلاف انرژی را افزایش می دهد.
برای این کار،جت هوای مناسب تری از طریق محل نازل سالانه هم محور در اطراف نازل تزریق فراهم می شود. در اینجا خاک اضافی با بالابر هوایی برداشته می شود.
3- روش سه سیاله